Mikä on turistipappi?

Minkälaista työtä turistipappi tekee?

Turistipapilla on monia samoja velvollisuuksia, kuin muilla seurakunnan papeilla, mutta painopisteenä turistipapilla on erityisesti alueen vierailijoiden ja paikallisen yhteisön tarpeiden palveleminen.

Jo vuodesta 1988 lähtien on kirkko tehnyt paljon työtä turistipappien ja -kanttorien voimin suomalaisten suosimissa kohteissa. Näitä kohteita löytyy esimerkiksi Espanjassa, Thaimaassa ja Floridassa. Suomalaisia seurakuntia onkin levinnyt laajalle alueelle suosittuihin turistimaihin. Näitä seurakuntia voit löytää täältä.

Suositun turistikohteen seurakunnan papilla voi tehtävät olla esimerkiksi seuraavia:

  • Vierailijoiden toivottaminen: Turistipappien on ehkä oltava erityisen vieraanvaraisia ​​ja ystävällisiä vierailijoille, koska he voivat olla ensimmäinen yhteyspiste monille uusille ihmisille.
  • Messun viettäminen: Turistipappi on vastuussa messun ja muiden sakramenttien viettämisestä sekä saarnojen pitämisestä ja hengellisen opastuksen tarjoamisesta seurakuntalaisille tai vierailijoille.
  • Paikallisten yritysten tukeminen: Joissakin tapauksissa turistipappi voi tukea paikallisia yrityksiä alueella suosittelemalla vierailijoille ravintoloita, hotelleja tai muita nähtävyyksiä.
  • Monikieliset taidot: Turistipapin täytyy ehkä myös puhua sujuvasti useita kieliä voidakseen kommunikoida vierailijoiden kanssa ympäri maailmaa.
  • Kulttuurinen herkkyys: Suositun matkailukohteen papin tulee myös olla kulttuurisesti herkkä, tunnistaen ja kunnioittaen eri taustoista tulevien vierailijoiden erilaisia ​​taustoja, tapoja sekä uskomuksia.

Muita kiinnostavia artikkeleita

Näin teet kuolinilmoituksen ja muistokirjoituksen

Maksullisen kuolinilmoituksen sanomalehteen voi tehdä heti, kun tieto läheisen poismenosta saadaan.

Mitä tehdä kuolleen läheisen some-tileille?

Kun läheinen kuolee, vastuu somepalveluiden sulkemisesta jää kuolleen omaisille. Monilla isommilla yrityksillä on selkeät käytännöt kuinka toimitaan käyttäjän kuollessa.

Kuoleman jälkeen hoidettavat asiat

Läheisen menettäminen on aina raskas tilanne, mutta siitä huolimatta on paljon hoidettavia asioita.

Hautaustapana arkkuhautaus

Arkkuhautaus on vanha ja edelleen hyvin käytetty hautaustapa.