Muistolaatta hautakiveen

Mikä on hautakiven muistolaatan hinta?

Hautakiveen voidaan nimikaiverruksen sijaan asentaa messinkinen tai metallinen muistolaatta esimerkiksi silloin, jos hautakivessä ei ole tilaa uusille kaiverruksille. Muistolaatan hinta hautakiveen asennettuna on yleensä 250-600€ mallista ja koosta riippuen.

Muistolaattaan kaiverretaan vainajan etu- ja sukunimi sekä syntymä- ja kuolinaika. Muistolaatta kiinnitetään tapein ja liimaamalla. Kiinnitys hautakiveen onnistuu yleensä paikan päällä, jolloin kiveä ei tarvitse siirtää hautapaikalta.

Muistolaatan voi asentaa hautakiven pintaan tai päälle

Muistolaattoja on eri muotoisia ja mallisia. Kaiverrus saadaan mustaksi patinoimalla tai maalaamalla. Muistolaatalla saadaan tiedot mahtumaan hautakiveen pieneen tilaan, mutta mikäli kivi on täysi voi hautakiveen tilata myös lisäosia, kuten muistolaattakirjan, joka asennetaan hautakiven päälle.

Meiltä eHautauksesta voit tilata muistolaatan lisäksi kaikki hautakivityöt uusista kaiverruksista hautakiven kokonaisvaltaiseen entisöintiin.

Muita kiinnostavia artikkeleita

Hautakiven kunnostaminen – milloin on syytä kunnostaa hautakivi?

Hautakiven puhdistus ja hoito on hyvä tehdä säännöllisesti, jotta muistomerkki säilyttää arvokkuutensa sukupolvilta toisille. Hautakiven kunnostus on omaisten vastuulla.

Miten hautakivi oikaistaan ja kuka sen tekee?

Hautakiven perinteinen oikaisu tapahtuu yleensä lisäämällä hiekkaa ja soraa pohjakiven alle. Hautakiven oikaisuja tekevät mm. seurakunnat ja hautakivitoimittajat.

Mitä hautakiveen voidaan kaivertaa ja paljon se maksaa?

Hautakiveen voidaan lisätä uuden vainajan nimi-, syntymä- ja kuolintiedot, sekä haluttu koriste tai teksti.