Kolumbaarioon hautaaminen

Hautapaikka uurnaholvissa

Kolumbaario eli uurnaholvi on tuhkauurnien säilytystila. Uurnaholveja on erilaisia ja ne voivat sijaita hautausmaan muurissa, kirkossa tai kappelissa. kolumbaariossa säilytettävä tuhka tai uurna ei maadu, vaan se säilyy sellaisenaan, joten uurnan tulee olla hajoamatonta ja lahoamatonta materiaalia, esimerkiksi lasia tai metallia. Läheiset voivat käydä joissain kolumbaariossa vapaasti muistelemassa vainajaa kolumbaarion aukioloaikoina. Toisissa kolumbaarioissa voi vierailla ainoastaan uurnanlaskun aikaan, muutoin vainajaa voi muistella kirkkosalissa.

Uurnaholvissa voidaan säilyttää uurnia lyhytaikaisesti tai enintään 25 vuoden ajan, jonka jälkeen tuhkat haudataan hautaussuunnitelman mukaisesti. Hautapaikkojen määrä kolumbaarioissa vaihtelee ja isommissa uurnaholvissa on tuhansia paikkoja. Lokeron edessä on edesmenneen muistomerkkinä toimiva puinen, metallinen tai kivinen laatta, johon on kaiverrettu vainajan tiedot. Uurnaholviin hautaaminen tapahtuu suntion opastuksella. Uurna asetetaan holviin ja sen jälkeen holvi sinetöidään etulevyllä.

Ville Sutinen

Ville on eHautauksen yrittäjä, joka keskittyy kehittämään palveluita ja ideoita hautausalalla. Hänellä on vuosien kokemus alalta ja hän on erityisen kiinnostunut edistämään alan digitalisaatiota. Vapaa-ajallaan Ville nauttii uimisesta niin avannossa kuin uimahallissakin.

Muita kiinnostavia artikkeleita

Näin teet kuolinilmoituksen ja muistokirjoituksen

Maksullisen kuolinilmoituksen sanomalehteen voi tehdä heti, kun tieto läheisen poismenosta saadaan.

Mitä tehdä kuolleen läheisen some-tileille?

Kun läheinen kuolee, vastuu somepalveluiden sulkemisesta jää kuolleen omaisille. Monilla isommilla yrityksillä on selkeät käytännöt kuinka toimitaan käyttäjän kuollessa.

Kuoleman jälkeen hoidettavat asiat

Läheisen menettäminen on aina raskas tilanne, mutta siitä huolimatta on paljon hoidettavia asioita.